Kids 4 Maluku

Afgelopen maand leerde ik een bijzonder meisje kennen. Ishmerai Makatita, een 9-jarig meisje die zich nu al bezighoud met mensen rechten. Ishmerai zamelt geld in tijdens de avondvierdaagse voor het Molukse volk! Zelf ben ik half Moluks en ben toen ik wat jonger was voor een maand op Maluku geweest. Ik heb gezien met hoe weinig geld ze daar leven en alsnog zo blij zijn met weinig.

Wat Ishmerai doet kan natuurlijk veel kinderen helpen om naar school te gaan en goed onderwijs te krijgen. Ishmerai kan dit natuurlijk niet alleen en is opzoek naar sponsors of kinderen die willen meedoen!

2_Portret_Ishmerai

Ik ben Ishmerai Makatita. Ik ben 9 jaar, en ik zit in groep 6. Ik ben de bedenker van Kids4Maluku. Kids4Maluku zamelt geld in tijdens de avondvierdaagse voor Maluku.

Ik was 6 toen papa en mama mij vertelden hoe wij, Molukkers, in Nederland terecht zijn gekomen en hoe de situatie nu is op Maluku. Maluku wil onafhankelijk zijn en ons volk wordt daarom slecht behandeld. De mensen worden opgepakt als ze al met een onafhankelijkheidsvlag (RMS) zwaaien. Het geld wat aan Maluku wordt verdient gaat naar Jakarta, maar Maluku blijft arm en door het slechte onderwijs ziet de toekomst er voor het gemiddelde Molukse kind er ook niet goed uit. Toen ik dat hoorde wilde ik ze meteen helpen, maar ik wist toen nog niet hoe. Op school gingen we meedoen aan de avondvierdaagse. De school maakte er een sponsorloop van, voor een goed doel. Toen kwam ik op het idee om mijn avondvierdaagse te lopen voor Maluku. Papa en mama zeiden dat we het geld dan aan de RMS moeten geven. De RMS-regering strijdt namelijk vanuit Nederland voor een vrij Maluku en vrijheid is de basis voor een betere toekomst.

In 2013 begon ik dus alleen en de opbrengst was €149. Dit jaar heb ik hulp van 13 andere kinderen en proberen we het recordbedrag van vorig jaar te verdubbelen. Ons doel is dus om €6000 in te zamelen. We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet. Om ons doel te bereiken hebben we jullie hulp hard nodig. Wij zijn op zoek naar sponsors én naar kinderen die mee willen doen. Schrijf je in of sponsor ons via kids4maluku@gmail.com.  Af en toe mail ik u dan een tussenstand van Kids4Maluku door en aan het einde krijgt u de nieuwsbrief

3_25 april 2016 te Apeldoorn 1_Collage_HariProklamasi_2016

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *